P. Jentschura


Mijn basenkuur


  • Basisch- minerale lichaamsverzorging met pH-waarde 8,5
  • Zuiver plantaardig mineraalaanbod
  • Basische huid-, lichaams- en voetverzorging
  • Mijn betrouwbare begeleiders bij ontslakkings- of
  • Cellulite kuren, bij vasten of bij een dieet
 

P. Jentschura Wurzelkraft

Plantaardig voedingssupplement
Een echt levensmiddel van bloempollen, lecithine, soja-eiwit, pompoenpitten, zoete amandelen, graanenzymen, een mengsel van 77 kruiden, specerijen, vruchten en groenten, tarwekiemen. Wurzelkraft het mineraalproduct op een brede, zuiver plantaardige basis, zonder conserveermiddelen, zonder kleurstoffen en zonder kunstmatige aroma's. Wurzelkraft bevat volgens wetenschappelijke analyses in zijn zuivere samenstelling de vitamines A, B1, B2, B6, B12, C, E en D.

P. Jentschura 3x3 Haarwater

Vitaliseerd haarwater
3x3 Haardruppels bevat 21 etherische oliën, ethylalcohol, aqua en zuurstof. De fles 3x3 Haardruppels is van een goed sluitende beschermdop voorzien. Bij het openen moet u de fles stevig vasthouden en de dop tijdens het aftrekken naar rechts draaien.

P. Jentschura 7x7 Kruidenthee

Kruidenthee
Een echt LEVENSMIDDEL uit 49 kruiden. Onze levensmiddelen vormen de basis van een gezond organisme met zijn basisfuncties assimilatie, circulatie, uitscheiding en ontspanning. P. Jentschura 7x7 kruidenthee bevat in de 49 kruiden, zaden, specerijen, wortels, vruchten en bloemen een grote hoeveelheid van sporenelementen en mineralen. Veel van de gebruikte kruiden komen uit de vrije natuur. De uitgebalanceerde samenstelling van het kruidenmengsel zorgt voor de unieke, aangename smaak en de goede verteerbaarheid van de P. Jentschura 7x7 kruidenthee.

P. Jentschura Meine Base Badzout

Basisch badzoutconcentraat
Basische lichaamsverzorging met een pH-waarde van het badwater van ca. 8,5. Meine Base is uitstekend geschikt voor ligbaden, zitbaden en douchebaden, maar ook voor hand- en voetbaden. Voor speciale therapeutische toepassingen zijn er zoutsokken, zouthandschoenen, zouthemden en zoutkompressen. Ook voor massages, tandverzorging en basische spoelingen van neus, mond en keel is Meine Base zeer bruikbaar. Basische gezichtspeeling en basische kinderverzorging ronden het toepassingsspectrum af. Meine Base badzoutconcentraat is zeer zuinig in gebruik. Voor een ligbad heeft u drie en voor een zitbad één volle niet-afgestreken eetlepel nodig. Een volle, niet-afgestreken theelepel is voldoende voor de bereiding van zouthemden, -sokken, -kompressen, -spoelingen en voetbaden. Meine Base bevat in zeer fijne gemalen vorm de edelstenen agaat, bergkristal en onyx.

P. Jentschura MorgenStund

Basenvormend ontbijt
Deze brei op basis van gierst en boekweit, met appel en ananas, met pompoenpitten, zonnebloempitten, zoete amandelen en amarant, is samengesteld, om een voor alle mensen verdraagzame en gelijkmatige gezond ontbijt aan te kunnen bieden: basevormend en ballaststofrijk, licht verteerbaar, omdat het glutenvrij en zowel cholesterolarm als ook purinearm is en zonder toegevoegde stoffen. Jong en oud, allemaal zijn we voortdurend op pad. Tegelijkertijd willen we op het werk, op school, etc. de hele dag door geconcentreerd en productief zijn, en ook plezier in het leven hebben. Dit kan alleen als we letten op een volwaardige en uitgebalanceerde voeding.

Voor wie is glutenvrij eten bedoeld?
Wie zijn darmen minder belast, heeft meer energie. Glutenvrije producten zijn daarom geschikt voor mensen die bewust met hun voeding bezig zijn, meer energie nodig hebben of kampen met darmklachten.
Na goedkeuring van de uitgebreide analyses door de Nederlands Coeliakie Vereniging van de glutenvrije producten WegeBrot en MorgenStund.

Coeliakie en darmklachten
Coeliakie, ook wel aangeduid met gluten- enteropathie, is een chronische darmaandoening, zich kenmerkend door een aangeboren gluten-intolerantie die bij een onaangepast dieet leidt tot een beschadiging van het darmslijmvlies. De aandoening wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een immunologische reactie tegen producten met gluten.

Het vermijden van gluten, door het volgen van een glutenvrij dieet, is tot nu toe de enig bewezen werkzame behandeling voor mensen met de aandoening coeliakie. Het glutenvrij dieet moet dan levenslang worden gevolgd. Voedsel dat gluten of sporen van gluten bevat, beschadigt het slijmvlies van de dunne darm bij mensen met coeliakie. Door glutenvrije producten te eten, heeft de darmwand van mensen met coeliakie tijd om te genezen. Hierdoor worden belangrijke voedingsstoffen weer opgenomen en zullen klachten verminderen en uitblijven.

Wat zijn Gluten?
Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge, gerst, haver, spelt en kamut en producten op basis van deze granen. Glutenbevattende producten zijn o.a. brood, beschuit, crackers, pizza, pasta, paneermeel, koek, cake en taart. Ook komt gluten voor in soepen, sauzen, bouillon, diverse snoepjes en ijssoorten, doordat een graanproduct als bindmiddel is gebruikt.

Glutenvrije producten
Panta Rhei verkoopt een glutenvrij ontbijt en een glutenvrij bakmengsel. Deze glutenvrije producten vormen een uistekende basis voor uw glutenvrije dieet.