Ontzuren & ontslakken


Hedendaagse voeding- en eetgewoonten evenals stress en een ongezonde levensstijl verstoren het zuur-base-evenwicht van het lichaam. Steeds vaker zien wij verzuring van het lichaam, en een teveel aan zuren kan het lichaam belasten en kosten veel energie. Op deze manier wordt de basis gelegd voor vele ziekten, de zogenaamde welvaartsziekten oftewel civilisatose.

Verzuring kan klachten veroorzaken op jonge leeftijd, denk daarbij aan haaruitval, acne, zweetvoeten, maag en darmaandoeningen. Echter op latere leeftijd kunnen ernstige aandoeningen optreden zoals reuma, jicht, nieraandoeningen, beroerte, huidaandoeningen, een hartinfarct.

Maar heel weinig mensen leggen een relatie tussen deze ziekten en een verstoring van het zuur-base-evenwicht, omdat ze de samenhang niet kennen. Gezondheid gaat dan ook altijd samen met een evenwicht tussen zuren en basen.

Drie oorzaken van verzuring:

  1. Voeding
  2. Stress
  3. Straling

In eerste instantie zal het lichaam zelf het teveel aan zuren proberen op te lossen door mineralen te onttrekken aan lichaam. Deze mineralen bevinden zich o.a. in het skelet, huid, haren en gebit. Maar wanneer deze natuurlijke mineraaldepots 'op' zijn, kunnen er ernstige klachten optreden. Tevens zullen door de verzuring zich steeds meer slakken in het lichaam gaan afzetten en zo ontstaat er o.a. overgewicht en cellulitis.

Het is dus zeer belangrijk om voldoende basenvormende voedingsmiddelen in te nemen, om zo de zuurvorming van het lichaam tegen te gaan. Mineralen zijn nodig om de zuren te neutraliseren. Door onze verkeerde eetgewoonten en moderne drukke levensstijl is het belangrijk om continu te ontzuren om zo een 'goede gezondheid' te behouden.

Vraag gratis een test op verzuring aan!

Vul dit formulier in, en wij sturen u een urinezakje op. Deze kunt u vervolgens retourneren naar Panta Rhei. Vervolgens ontvangt u van ons de uitslag van de test.
Wij vragen alleen een kleine vergoeding van 4,95 euro voor de postzegels.

Preventieve gezondheids check

Bij gezondheidscentrum Panta Rhei kunt u een urine-analyse laten uitvoeren.
De test kan informatie opleveren over een uitgebreid aantal mogelijke klachten.
U kunt hierbij denken: aan voedselintoleranties, schimmels, allergieën, tekorten aan vitaminen en mineralen, verzuring, stralingsbelasting van het lichaam, maar ook psychische en fysieke achtergronden die ziekmakend of storend zijn.
Op grond van de analyse kan indien nodig verder worden behandeld.
De kosten voor deze uitgebreide analyse zijn euro 150 incl. btw.

Hoe gaat de test in zijn werk?
Na aanvraag voor een test stuur ik u een urineflesje met formulier toe. Dit kunt u terugsturen naar:

Panta Rhei
Bevrijdingslei 41
2930 Brasschaat - België.

Binnen 14 dagen krijgt u hiervan de uitslag.
Wat betreft betrouwbaarheid: wij hebben goede resultaten na behandeling van de test.